Introduksjon

Dette kurset, Historiefortelling for reiseskribenter, er en introduksjon til det å skrive om reise. Her går vi gjennom ulike former for reiselitteratur, ulike typer reiseartikler og hvordan vi kan skrive en god reisefortelling.

Vi ser på ulike modeller for historiefortelling, tips og teknikker for å finne din stemme og grep for å skildre reiseopplevelser. Vi ser også litt på hva det er som skiller redaksjonelt stoff fra blogging og selgende tekster, og hvordan vi kan jobbe med fakta i teksten.

Kurset er delt inn i fem moduler, med videoleksjoner, noen oppgaver og en quiz for hver modul.

Dette kurset og kommende kurs i serien Skrivekurs for reiseskribenter er basert på den erfaring jeg har gjort meg som tekstforfatter, reisejournalist og reiseblogger gjennom flere år. Reiselykke har vært mitt lille laboratorium der jeg har eksperimentert med språk og formidling, og det har gitt meg verdifull innsikt i hva som fungerer og ikke fungerer.

Jeg har også lært mye av å være fast frilans reisejournalist for flere medier, blant annet VG og Norsk ukeblad i flere år. Av det har jeg lært hvordan jeg kan selge inn saker, tilrettelegge tekst og innhold for ulike målgrupper, samt andre praktiske grep for en frilans reisejournalist.

Med meg inn dette kurset har jeg også min bakgrunn med kommunikasjon, tekst og formidling i andre bransjer - samt min utdanningsbakgrunn. Blant annet har jeg en Cand. Mag. grad innen språk, kultur, religion og litteratur. Jeg har også studert featurejournalistikk og tatt flere skrivekurs, for å nevne noe.

Til sist i kurset finner du en kildeliste og tips til videre lesning, for inspirasjon og nytte.


Presentasjonen er laget via min konto i canva.com og spilt inn med min 'voice over'.


Lykke til med kurset! Ønsker du å gi meg feedback? Send gjerne en epost til [email protected] - merk den med "skrivekurs" i subjeltfeltet.


Hilsen Mette

Skribentkurs.no | Reiselykke | Mettes skrivestue


Fullfør og fortsett